Despre Noi

Prima rețea de stații de alimentare cu CNG

În Antares Group sunt trei companii care formează un business integrat pentru oferirea de servicii în domeniul CNG: – Denisson Energy – furnizor de CNG pentru vehicule. – Antares Transport – operator de transport călători prin linii regulate cu midibuse ce fac parte din prima flotă cu propulsie 100% pe CNG din tară. Începând cu noiembrie 2015, Antares Transport parcurge anual cu cele 20 de vehicule tip midibus pe CNG, aproximativ 2,5 milioane de kilometri, reducând semnificativ poluarea cu particule, noxe și zgomot. În plus, contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon responsabile efectului de seră. – Antares Motors, care pune la dispoziție serviciul de verificări tehnice periodice pentru autovehiculele pe CNG. Investiția în această linie ITP este foarte valoroasă, cu atât mai mult cu cât s-au folosit echipamente de ultimă generație, care respectă cerințele RNTR1 pentru clasele II și III. Practic, pot fi realizate inspecții tehnice periodice pentru întreaga gamă de autovehicule: autoturisme, vehicule comerciale ușoare, autobuze, camioane, remorci și semiremorci, care funcționează cu diverși carburanți. Noua linie ITP, situată pe strada Barajului Nr. 42 din Râmnicu Vâlcea, pe drumul european E 81 A, în aceeași incintă în care a fost dezvoltată și singura stație publică de alimentare cu CNG pentru vehicule, lansată de Antares în urmă cu circa un an, este singura din România autorizată să efectueze inspecții tehnice periodice pentru autovehiculele pe CNG.

Compania este membră a Asociatiei NGVA Europe ce promovează utilizarea gazului natural și biogazului  drept carburant alternativ.

NGVA Europe reprezintă companii de top și asociații din Europa implicate în utilizarea gazului natural pentru vehicule, incluzând producători de vehicule și componente auto, furnizori și distribuitori de gaz natural.

harta ngva Stația CNG de la Rm. Vâlcea este prezentă pe principalele site-uri de profil: ngva.eu, cngeurope.com, metanoauto.com, gibgas.de

Din decembrie 2015, Antares Group a inaugurat prima stație de alimentare cu CNG la Râmnicu Vâlcea, Strada Barajului nr. 42, E81 / DN7.

Coordonate GPS ale stației CNG : 45.123061 x 24.369770 (45o 07′ 23″ N & 24o 22′ 11″ E) Adresa stației CNG : Râmnicu Vâlcea, Strada Barajului nr. 42, Cod 240266, județul Vâlcea, România Program funcționare Non-Stopstatie gaz natural Valoarea investiției pentru deschiderea stației de alimentare CNG s-a ridicat la circa 500.000 de euro.

statie cng antares

CNG autoturisme

Caracteristici stație:

– Stație de tip “mamă” cu alimentare din conductă și compresor containerizat cu capacitatea de 600 Smc/h; – Conform legii, operarea stației se face manual de către operatorii proprii, calificați pentru îmbuteliere lichidelor sub presiune și autorizați ISCIR; – Distribuitor cu 1 capăt de umplere care poate alimenta până la 100 vehicule pe zi; – Pistol de alimentare de tip NGV1 (autoturisme) cu adaptor pentru NGV2 (autobuze și camioane); – Compresorul și proiectul permit extinderea la 3 capete de alimentare.

Pompa CNG Antares

compresor CNG Antares

Planurile de viitor includ: – Asigurarea unui coridor de tranzit prin România a vehiculelor CNG între Vestul și Sud-Estul Europei; – Crearea unei rețele de stații CNG la nivel național, începând cu principalele centre de afaceri.

Antares a cumpărat 20 autobuze Iveco Stratos CNG, carosate în Cehia – 7,8 m lungime, 29+1 locuri. Rezervoarele sunt montate în șasiu (în funcție de cantitatea de gaz dorită se pot monta și pe plafon). Autonomia este de 470 km – suficientă pentru curse regulate, ce presupun întoarcerea zilnica la autobază. Doar din diferența de cost cu carburantul, investită în cele 20 de vehicule se amortizează în șase ani;

Flota CNG Antares

Sistem dual motorină – CNG: – Se instalează un kit prin care se realizează injecție de gaz în motorină; – Costurile cu carburanții se reduc în acest caz cu 23-25%; – La un rulaj de 120.000 km pe an per vehicul, costul investiției se amortizează în opt – noua luni. Antares va converti pentru început vehiculele proprii pe sistem dual, urmând ca apoi să se facă adaptări și pentru alți beneficiari. Este în derulare o investiție în service-ul propriu și showroomi. Pe viitor, se preconizează constituirea unei rețele naționale de parteneri autorizați. statie gaz natural